Hartmanova.eu - Tsjechisch recht in het Nederlands

Informatie over de ambassade van Tsjechie en het Tsjechische consulaat in Den Haag

Ambassade TsjechiŽ

Let op, de Tsjechische ambassade en het consulaat zijn gesloten op 5 en 6 juli vanwege Tsjechische nationale feestdagen.

> > > Snel informatie over reizen naar TsjechiŽ gedurende de corona-crisis. < < <

De ambassade van Tsjechie is gevestigd in Den Haag. Dit betreft de diplomatieke vertegenwoordiging van TsjechiŽ in Nederland; de huidige ambassadeur is mevrouw Katerina SequensovŠ. Naast deze meer officiele vertegenwoordiging is in hetzelfde gebouw aan de Paleisstraat 4 te Den Haag ook het Tsjechische consulaat gevestigd.

Tsjechisch consulaat

(Let op, de Tsjechische ambassade in Den Haag behandelt geen visa of immigratie-zaken. Daarvoor dient u bij de Tsjechische ambassade in Brussel te zijn.)

Bij de consulaire afdeling van de Tsjechische ambassade (geleid door consul mevrouw Gabriela JŠcovŠ), kunt u terecht voor praktische zaken zoals:
  • Opvragen inlogcodes datapostbus SRO (datova schranka)
  • legaliseren handtekeningen op Tsjechische documenten (koopcontracten etc.) Ä11,- per handtekening
  • gewaarmerkte kopie van een document Ä13,- per pag.
  • uittreksel uit het strafregister TsjechiŽ Ä8,- (vergelijkbaar met de Nederlandse VOG)
Legaliseren van een handtekening voor TsjechiŽ is doorgaans aan te raden via het Tsjechische consulaat, zeker als er meerdere handtekeningen ter legalisatie aangeboden moeten worden. Dit kan ook via het gemeentehuis of notaris, maar dan moet op de handtekening van de ambtenaar nog een apostille geplaatst worden door de rechtbank (EUR 22,-); en de legalisatie plus apostille dient daarna nog te worden vertaald naar het Tsjechisch. Dit alles kost veel extra tijd en geld. Extra informatie over het legaliseren van handtekeningen voor TsjechiŽ.
Let op, als u denkt bij het consulaat in Brussel terecht te kunnen voor een gelegaliseerde handtekening, en u bent geen Tsjech: dat kan niet langer. Er is een oud bilateraal verdrag tussen Belgie en Tsjechie, dat blijkbaar inhoudt dat men dit over-en-weer niet bevoegd is om te doen. (Ook al gebeurde dit vroeger nog wel.)

Openingstijden:
De openingstijden van het consulaat zijn vrij beperkt. Wij kunnen vaak voor onze clienten buiten deze openingstijden een afspraak maken, neemt u hiervoor anders contact met ons op.

Maandag 12:00 - 15:00 uur
Dinsdag en woensdag 9:00 - 11:30 uur

Het Tsjechisch honorair consulaat in Groningen verzorgt geen legalisaties!

Let op! De ambassade en het consulaat zijn vaak/meestal gesloten op Tsjechische (nationale) feestdagen en eventueel omliggende dagen. Naast Nederlandse feestdagen is de ambassade gesloten op:

Goede Vrijdag / Tweede Paasdag
1 mei (Dag van de Arbeid) 8 mei (Bevrijdingsdag)
5 en 6 juli
28 september
28 oktober
17 november
24, 25 en 26 december
31 december en 1 januari

Contactgegevens algemeen:

Ambassade van de Tsjechische Republiek ('S-Gravenhage)
Paleisstraat 4
2514 JA 'S-Gravenhage
Telefoon algemeen: (070) 313 00 18
Website: www.mzv.cz/hague
Email algemeen: consulate_hague@mzv.cz

Neemt u a.u.b. ook vrijblijvend contact met ons op als u andere vragen heeft, die betrekking hebben op uw eigen situatie.

Download hier deze tekst in PDF-formaat.Tsjechische ambassade Den Haag

Hartmanova.eu - Tsjechisch recht in het Nederlands