Hartmanova.eu - Tsjechisch recht in het Nederlands

Informatie over vrijstelling digitaal tolvignet Tsjechie

Tol vrijstelling aanvragen voor het Tsjechische wegenvignet

Sinds 2021 zijn de tolvignetten in Tsjechie alleen nog digitaal verkrijgbaar, en een ander nieuwtje is, dat elektrische en hybride voertuigen (max. 50g/km CO2-emissie) van tolbetaling vrijgesteld zijn! Maar ...

Tolvrijstelling Tsjechische autowegen moet wel aangevraagd worden!
Deze vrijstelling voor de tol geldt dus niet vanzelf.

Deze vrijstelling moet wel dus wel vooraf aangevraagd worden, en is normaal gesproken voor buitenlandse auto's omslachtig; men heeft gelegaliseerde handtekeningen nodig.

De oplossing is om iemand in Tsjechie, dit via een Tsjechische "datapostbus" te laten doen. Wij kunnen dit voor u verzorgen voor eenmalig EUR 5,-.

Stuurt u ons hierover een mailtje naar joost@hartmanova.eu, we hebben voor de vrijstelling het kentekenbewijs van de auto nodig, en uw naam en adres. (Of via Whatsapp, en stuur de voor- en achterkant van het kentekenbewijs als foto.)

De vrijstelling geldt voor onbepaalde tijd, en het duurt slechts 1-2 werkdagen vanaf het aanleveren van de gevraagde informatie.

p.s.: inmiddels is bekend geworden, dat voor hybride voertuigen vanaf 1-3-2024 de vrijstelling vervalt. Er zal wel een flinke korting op de tolvignetten zijn vanaf dan.

Meer weten over elektrisch rijden in TsjechiŽ? Bezoek onze site hierover, klik op de link.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze informatie, neem dan contact met ons op.Hartmanova.eu - Tsjechisch recht in het Nederlands