Hartmanova.eu - Tsjechisch recht in het Nederlands

Energielabel in Tsjechië verplicht bij verkoop huis

Energiepaspoort bij verkoop huis Tsjechie


Bij verkoop van een huis is in Tsjechië (al enige jaren) de verkoper verplicht om aan de koper een energielabel, ofwel energiepaspoort van de betroffen woning te overhandigen. Conventionele firma's zullen daarvoor het huis willen bezichtigen en een wat "uitgebreid" rapport opstellen. Dat is in de meeste gevallen niet nodig; wij kunnen u ook aan een wat efficientere Tsjechische firma helpen, die energielabels ook "online" af kan geven. Met andere woorden, geen fysieke bezichtiging nodig heeft, maar dit op basis van wat bouwkundige documenten en het invullen van een vragenlijst doet.

Doorgaans kunnen we, als u alle documenten voorhanden heeft, binnen ongeveer een week voor u een online energielabel van uw huis bezorgen.

Uitzonderingen op Tsjechische energielabel plicht:

Afhankelijk van een veelheid aan factoren kan een uitzondering gelden op de energie-label plicht bij de verkoop van uw Tsjechische huis. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld het bouwjaar, en/of het jaar van de laatste (ingrijpende) verbouwing van het huis, waarbij een "kolaudatie" heeft plaatsgevonden. Ook het (kadastraal ingeschreven) gebruik van het huis is een van de criteria.
We geven u graag vrijblijvend uitsluitsel of in uw geval een energielabel verplicht is. Schrijft u een kort mailtje (zie hieronder) of berichtje (zie whatsapp icoontje op deze site), of neemt u telefonisch contact op.

U krijgt natuurlijk altijd gemotiveerd antwoord, met verwijzing naar de precieze voorwaarden voor de eventuele uitzondering.

Neemt u vrijblijvend contact met ons op als u vragen heeft over bovenstaande of een andere (juridische, fiscale of financiële) kwestie in Tsjechië. We werken op maat, en geven u eerlijk alle (on)mogelijkheden aan. joost@hartmanova.eu of op tel.nr. 06 - 28121420Energielabel Tsjechië

Hartmanova.eu - Tsjechisch recht in het Nederlands